INSTALAŢIE

 

Ţara de vedetei: România

Definiţie: Ansamblu de construcții, de mașini etc. montate astfel încât să formeze un tot în scopul executării unei anumite funcțiuni sau operații în procesul de producție.

Sursa definiţiei: Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1:Bineînţeles, pentru o dimensionare corectă, este necesar să se cunoască conţinutul total de apă al instalaţiei; dacă acesta nu este cunoscut, este posibilă dimensionarea staţiei de dedurizare suficient de precis, pe baza puterii termice a instalaţiei. Estimarea cantităţii de apă din instalaţie se poate face cu următoarele aproximări: 1,5 m3 de apă pentru fiecare 100.000 kcal/h (pentru instalaţii cu radiatoare) 1,0 m3 de apă pentru fiecare 100.000 kcal/h ( pentru instalaţii cu panouri, aeroterme, ventiloconvectoare). (Prezentarea produselor Ascomi Trade Company Srl, România)

Context 2: Instalaţia este ideală pentru casele construite la marginea oraşelor şi sursa de apă provine din subteran. Este ştiut faptul că apa provenită din subteran de cele mai multe ori nu este conformă. Chiar dacă imediat dupa sapătură, apa reiese conformă în urma primei analize, este posibil ca după un timp, apa să sufere modificări chimice în compoziţia ei şi să devină neconformă consumului uman. (www.filtre-apa-pura.ro)

Corespondent în limba italiană: Impianto  

Concept generic: Sistem tehnic

Aria de utilizare: Tehnică

 

 

Comentarii

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


 

Echipamente tratare apa

Statii de Dedurizare a Apei
Filtre sedimente
Sisteme de Osmoza Inversa | Preturi, Aplicatii
Filtre apa eliminare nitrati
Filtre apa cu nisip cuartos
Sisteme pentru dezinfectie cu UV
Filtre deferizare/demanganizare
Filtre de apa cu carbune activ
Dozare chimicale
Demineralizare

Echipamente instalatii

Arzatoare
Pompe
Centrale termice, cazane incalzire
Cazane de abur
Vase de expansiune, stocatoare, boilere
Echipamente climatizare
Radiatoare
Echipamente auxiliare
Panouri Solare

Legaturi utile

Transport si livrare
Cum cumpar
Cele mai vandute
Produse noi
Selector pompe Wilo