DESALINIZARE

 

Ţara  vedetei: România

Definiţie: Acţiunea de a îndepărta moleculele de sare dintr-o substanţă.

Sursa definiţiei: : Dicţionarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de lingvistică “ Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998

Context 1: Cursa pentru construirea uzinelor de desalinizare a apei de mare a început încă din 1975 când existau deja în toată lumea, aproximativ 1036 de astfel de uzine, cu o producție de 2.1 milioane mc/zi. În 1991, numărul acestora a atins 2.154 de unități, cu o capacitate zilnică de 6.8 milioane mc. (www.greenly.ro/apa/desalinizarea-apei/ )

Context 2: Alegerea unuia sau altuia dintre procedeele de desalinizare ( distilare, cristalizare, extracţie cu solvenţi, procese de membrană, schimbători de ioni ) este o problemă foarte complexă, în care trebuie luaţi în consideraţie o multitudine de factori.  (Studii si Cercetari de Chimie , Vol. 18, 1970, p. 944)        

Corespondent în limba italiană: Dissalazione

Concept generic: Proces chimic

Sinonim: Desărare

Aria de utilizare:Tratarea apei

 

 

 

 

Comentarii

Posted by MarjorieIbanez on
Aceasta ajută la reducerea durerii, eliminarea inflamația articulațiilor, pentru a stabili procesele metabolice, pentru a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul articulațiilor, a restabili deteriorate și distrug cartilajul. Extract de harpagofit. Garpagozid cuprinde un glicozid care are proprietăți analgezice, dar, de asemenea, îmbunătățește mobilitatea articulațiilor, se întoarce cartilaj elasticitate, ameliorează inflamația. aici este Crema a funcționat perfect încă de la prima aplicare, iar după ce am terminat tratamentul eram deja ca nou. Recomand crema cu toată încrederea! Am avut unele probleme severe cu coloana vertebrală după ce am suferit un accident cu bicicleta. Deși rănile la suprafața se vindecaseră, simțeam că ceva în interiorul meu nu mai funcționa ca înainte.
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


 

Echipamente tratare apa

Statii de Dedurizare a Apei
Filtre sedimente
Sisteme de Osmoza Inversa | Preturi, Aplicatii
Filtre apa eliminare nitrati
Filtre apa cu nisip cuartos
Sisteme pentru dezinfectie cu UV
Filtre deferizare/demanganizare
Filtre de apa cu carbune activ
Dozare chimicale
Demineralizare

Echipamente instalatii

Arzatoare
Pompe
Centrale termice, cazane incalzire
Cazane de abur
Vase de expansiune, stocatoare, boilere
Echipamente climatizare
Radiatoare
Echipamente auxiliare
Panouri Solare

Legaturi utile

Transport si livrare
Cum cumpar
Cele mai vandute
Produse noi
Selector pompe Wilo